Policie lapila anonyma, který hrozil výbuchy šachet

Policie zaznamenala další úspěch v boji s vyděrači. Vyšetřovatelé zadrželi během dvou dní anonyma, který vyhrožoval ostravskokarvinským dolům. Čtyřiačtyřicetiletý muž z Karvinska žádal po společnosti OKD 34 miliónů korun, jinak hrozil, že nechá vybuchnout několik šachet.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

důlní štola

důlní štola | Foto: Hornické muzeum Příbram

Jak potvrdil Luboš Valerián ze severomoravské policie, v současné době stále probíhají domovní prohlídky u pachatele. Policisté zatím objevili ruční protitankový granát, rozbušky a několik elektrotechnických komponentů. Domnívají se proto, že výhrůžky v podobě anonymního dopisu byly míněny vážně.

Muž pracoval sedm let jako horník. V roce 1990 začal soukromě podnikat a nadělal dluhy. Právě na jejich splácení chtěl použít požadované peníze. Vedení OKD označilo jeho chování za mimořádně podlé, protože hazardoval se životy tisíců havířů.

Policisté zadrženého muže obvinili z pokusu o vydírání. Vzhledem k tomu, že chtěl použít bombu a způsobit značnou škodu, může ve vězení strávit až 12 let.

Andrea Brtníková, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme