Čínské úřady zadržely přes sto tun sušeného mléka obsahujícího melamin

Čína má další mléčný skandál, policie zabavila přes sto tun sušeného mléka obsahujícího nebezpečný melamin. Kontaminovaná dětská výživa byla objevena ve třech provinciích na severu země.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zemědělci chtějí vyšší výkupní ceny

Zemědělci chtějí vyšší výkupní ceny | Foto: prokaji.estranky.cz

Velký skandál s melaminem přitom v Číně propukl už před 2 lety, kdy po požití kontaminovaného mléka zemřelo nejméně šest dětí a dalších 300 tisíc muselo být hospitalizováno.

Chemickou látku přidávaly do instantního mléka celkem čtyři mlékárny. Policie v této souvislosti zadržela 41 podezřelých. Problém s melaminem, pomocí kterého závody maskují, že mléko ředí, tak přetrvává i nadále. Úřady přitom pachatelům hrozí vysokými tresty.

K dosud největšímu skandálu s kontaminovaným mlékem a mléčnými produkty došlo v roce 2008 v době konání LOH v Pekingu. Před soudem tehdy stanulo téměř 40 obžalovaných, dva z nich dostali trest smrti.

Případ tehdy otřásl i pověstí čínského potravinářského průmyslu i v zahraničí. Nejméně 11 zemí tehdy zastavilo dovoz mléčných produktů z Číny.

Robert Mikoláš, Michaela Vydrová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme