Lesy ČR začaly naplno s opravou škod po povodních

Přes 100 miliónů korun - to jsou škody po povodních jen na vodních tocích, které spravují Lesy České republiky v Libereckém kraji. Lesníci v těchto dnech pracovali s těžkou technikou hlavně v postižených obcích. Teď se postupně přesouvají do lesů. Tam voda podemlela nebo úplně vzala celé úseky lesních cest nebo mostky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Povodeň 2010 - Víska u Frýdlantu

Povodeň 2010 - Víska u Frýdlantu | Foto: Naďa Hetešová

Největší škody napáchaly povodně v oblasti Frýdlantska, Hrádecka, Lužických hor a Českolipska. Celkové škody na lesních cestách v Libereckém kraji se počítají zhruba do výše 75 milionů korun.

Přehrát

00:00 / 00:00

_P-Pařízek_ LČR-škody-Říčař.mp3

„Do konce roku chceme provést ty nejdůležitější opravy, abychom les zpřístupnili nejen pro lesní techniku, ale i pro záchranný systém, kdyby došlo k nějaké havárii nebo ohrožení,“ říká šéf libereckého ředitelství Lesy České republiky Ludvík Říčař.

Opravy na poničených vodních stavbách potrvají měsíce.

„Jsou to především propustky, ale na vodních tocích v obcích, které spravuje naše firma, je to buď úplné zničení nebo poškození různých zpevňujících opěrných zdí,“ dodává Říčař.

Martin Pařízek, Michaela Vydrová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme