I festival v Trutnově připomíná výročí 21. srpna

V Trutnově pokračuje třetím dnem Open Air Music Festival, nejstarší a největší svého druhu u nás. Koncerty, besedy i happeningy se letos konají na čtyřech scénách. Na dvacet tisíc diváků si dnes v areálu na Bojišti připomnělo i výročí 21. srpna.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Návštěvníci trutnovského festivalu Open Air Music Festival

Návštěvníci trutnovského festivalu Open Air Music Festival | Zdroj: ČTK

‚Český Woodstock‘ opět potvrzuje, že je prolínáním nejrůznějších hudebních stylů a nezapře své undergroundové kořeny.

“Letos jsme se rozhodli festival věnovat poslům dobré vůle bez ohledu na to, jednalo-li se o totalitu komunistickou nebo nacistickou,” říká zakladatel festivalu Martin Věchet.

Přehrát

00:00 / 00:00

jd,P-Pilařová _ Trutnov-open air-balík.mp3

Hostem a moderátorem je známý publicista a disident František Stárek: “23. ročník – byl bych nevěřil, že to může tak dlouho vytrvat, ale atmosféra vzájemnosti a tolerance nás pořád udržuje.”

Výročí okupace vojsky Varšavské smlouvy vzpomněl režisér Břetislav Rychlík: “K tomuto typu muziky patří taková nespoutanost, svobodomyslnost a to samozřejmě všechno ten 21. srpen 1968 zadupal do země, protože každý projev svobody ten režim usvědčoval.”

Odpoledne na hlavní scéně vystoupila i jazzová zpěvačka Jana Koubková: “Tohle to je nejlepší 'Woodstock’ ve střední Evropě.”

Eliška Pilařová, Michaela Vydrová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme