Mladá Boleslav hostí Mistrovství České republiky v rybolovu žen

Mladá Boleslav je plná rybářů a zejména pak rybářek. Koná se tam Mistrovství České republiky žen v lovu ryb udící tak zvaně na plavanou. Nejlepší rybářkou naší země bude ta, která ve dvou závodech chytí největší rybu. Mimo titulu vítězka také dostane pohár a věcné ceny v podobě prutů a dalšího rybářského náčiní. Závod hostí řeka Jizera.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rybářky na šampionátu na břehu Ohře v Terezíně

Rybářky na šampionátu na břehu Ohře v Terezíně | Foto: Miroslav Zimmer

Pokud se dnes do Mladé Boleslavi vydáte, rybářky budete moci potkat u řeky mezi železničním mostem a jezem. Jizera je zde hluboká 3 – 4 metry a má charakter cejnového pásma. Mezi úlovky budou pravděpodobně kapři, plotice, cejni, perlíny, okouni nebo karasi.

Závod má přísná pravidla. Závodnice například mohou do vody hodin jen omezené množství krmiva nebo musí dodržovat tradiční přesné rybolovné postupy. Ty se mladí rybáři a rybářky učí už od dětství.

„Co se týče rybolovné techniky, to je vlastně takové rybaření na suchu, kdy stačí jen louka, prut a děti, které se zdokonalují v tom, že hází na terče muškou, zátěží nebo do dálky,“ řekla Jana Zemánková, vedoucí oddělení sportu a mládeže z Českého rybářského svazu.

Mladoboleslavské klání je poslední možností, kdy se rybářky z Čech mohou nominovat na Mistrovství světa, které se v říjnu uskuteční v Jihoafrické republice. Slavnostní vyhlášení výsledků a jmenování mistryně České republiky v lovu ryb na plavanou se uskuteční v 16. hodin.

Katarína Brezovská, Pavel Pavlas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme