Brusel podpořil záměr německé vlády zdanit zisk provozovatelů jaderných elektráren

Němečtí provozovatelé jaderných elektráren by měli na oplátku za možnost prodloužení své životnosti platit 50 procentní daň. Prohlásil to evropský komisař pro energetiku Günter Oettinger. V Německu se nyní rozhořel spor mezi energetickými společnostmi a vládou, která hodlá koncernům zdanit jejich zisky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaderná elektrárna. Ilustrační foto.

Jaderná elektrárna. Ilustrační foto. | Foto: Tomáš Adamec

Evropský komisař pro energetiku a bývalý zemský premiér Bádenska Würtenberska podpořil kabinet kancléřky Merkelové pokud jde o zavedení daně. Mimochodem zisk společností Eon a RWE stoupl za první půlrok letošního roku o devět miliard eur.

Zároveň se vláda v Berlíně dočkala z Bruselu kritiky. Kvůli sporu o prodloužení životnosti jaderných elektráren prý zanedbává jiné energetické projekty.

Německá vláda by měla představit energetickou koncepci už v září. Mezitím v pátek šéf společnosti RWE zveřejnil celonárodní inzerát, v kterém 40 předních manažerů vyzývá k zachování jaderné energetiky v Německu.

Klára Stejskalová, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme