Většině učitelů začíná nový školní rok

Školákům zbývá poslední týden prázdnin a využít ho mohou různě. Někteří už s rodiči shánějí učebnice, sešity a další pomůcky. Učitelům ale školní rok začíná právě dnes.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V první třídě

V první třídě | Foto: Jana Šustová

Na příchod žáků a studentů do lavic se připravují i učitelé ze středočeských škol. Na otázku, co důležitého nebo zajímavého je po prázdninách čeká, všichni shodně odpověděli: Práce, práce a zase práce.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jak se středočeští učitelé chystají na začátek školního roku, zjišťoval redaktor Pavel Pavlas

Do konce tohoto týdne si kantoři musí připravit učební plány, pomůcky a v případě nižších ročníků i výzdobu třídy. V některých školách musí také uklidit po řemeslnících.

Dvě zbrusu nové jazykové učebny budou mít například na základní škole v Sadské u Nymburka. Základní škola v Rudné u Prahy se pak rozrostla dokonce nový pavilon. Jeho stavba stála tamní radnici 38 milionů korun.

„Mělo by vzniknout osm tříd, z toho šest tříd je kmenových a dvě třídy jsou speciální. Jedna je knihovna a druhá jazyková a počítačová učebna,“ řekl ředitel školy a zároveň místostarosta Rudné u Prahy Pavel Kasal.

Součástí stavby nového pavilonu je i oprava školního hřiště. To ale budou moci školáci a učitelé využívat až od června příštího roku.

Pavel Pavlas, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme