Podnikatelé postižení povodní mohou žádat o zvýhodněné záruky za úvěry

Podnikatelé z oblastí, které na jaře postihla povodeň, mohou ode dneška žádat o zvýhodněné záruky na úvěry. Českomoravská záruční a rozvojová banka přijímá žádosti ve zjednodušeném režimu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Škody po povodni ve Frýdlantu

Škody po povodni ve Frýdlantu | Foto: Jan Zejda

Program vyhlášený ministerstvem průmyslu a obchodu je určen na podporu na podporu malých a středních podnikatelů. Nový start jim může usnadnit úvěr, na který díky programu snáze dosáhnou.

„Jedná se o poskytování záruk za investiční i provozní úvěry. Jsme připraveni zaručit až 70 procent jistiny úvěru a je to částka maximálně 20 milionů korun na každý případ,“ uvedl generální ředitel Českomoravské záruční a rozvojové banky Ladislav Macka.

Jak doplnil, záruku mohou podnikatelé získat nejen na obnovu své firmy, ale i na práci pro obce při opravě infrastruktury, jako jsou silnice či plynová vedení. „Podmínkou je, aby tato infrastruktura patřila do majetku obcí,“ připomněl Macka.

Povodně letos řádily opakovaně. Na úřadech práce přibývá živnostníků, kteří kvůli nim končí s podnikání.

Jitka Hanžlová, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme