Američané si připomenou ničivý dopad hurikánu Katrina

Před pěti vydaly americké úřady stručné varování: Nad Bahamskými ostrovy se vytvořila tropická bouře, která pravděpodobně přeroste v hurikán. Tak se také stalo a hurikán Katrina za několik dnů zdevastoval New Orleans.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Satelitní snímek hurikánu Katrina

Satelitní snímek hurikánu Katrina | Foto: NOAA

Podle zpravodaj Českého rozhlasu ve Spojených státech, Víta Pohanky, jsou následky hurikánu viditelné i poletech: „Hlavně v chudých čtvrtích na předměstí New Orleans, ne až tak v centru města. Nejde ale jen o New Orleans. Krutě postižena byla i městečky v okolí. Dodnes přebývají řádově tisíce lidí v obytných přívěsech, které dodala federální vláda.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Ničivý hurikán Katrina na Rádiu Česko připomněl zpravodaj Českého rozhlasu ve Spojených státech, Vít Pohanka.

I když připadá hlavní výročí až na neděli, Amerika tím žije už dnes. Většina médií stále informuje o osudech lidí, které Katrina zasáhla. V New Orleans se navíc připravují vzpomínkové akce a chystá se i premiéra nového dokumentu o Katrině.

Při hurikánu Katrina zemřelo 1836 lidí a po hurikánu Okeechobee, který zdevastoval ve 20. letech minulého století Floridu, to byla druhá nejničivější přírodní katastrofa takového druhu. Škody na majetku dosáhly podle odhadů 80 miliard dolarů.

Vít Pohanka, Martina Mašková, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme