Čína: 42 mrtvých po pádu letadla. Pilot přežil

Letecké neštěstí v Číně nepřežilo 42 osob. Letoun společnosti Che-nan Airlines s 91 cestujícími a pěti členy posádky havaroval při přistávání na letišti v městě I-čchun. Stroj typu E 190 se rozlomil na dvě části a začal hořet.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zřícené letadlo v Číně u města I-čchun.

Zřícené letadlo v Číně u města I-čchun. | Zdroj: ČTK

Záchranářům se podařilo vyprostit 54 živých lidí včetně pilota, všichni byli převezeni do místní nemocnice.

Stroj letící z Char-pinu, metropole provincie Chej-lung-ťiang nezvládl v husté mlze přistávací manévr a skončil mimo dráhu. Následný požár hasiči uhasili až kolem půlnoci, tedy zhruba dvě hodiny po havárii.

Na místě zasahovalo více než 500 záchranářů, na letišti už jsou také členové vyšetřovacího týmu, kteří jako příčinu neštěstí nevylučují právě ani špatné počasí. Vše ale objasní až vyhodnocení informací z černé skřínky, která už také byla nalezena.

Naposledy došlo k podobné tragédii před šesti lety, kdy se zřítilo letadlo společnosti China Eastern Airlines, nehodu tehdy nepřežilo 55 osob.

Letecký průmysl přitom zaznamenává v nejlidnatější zemi světa obrovský rozvoj, jen vloni čínské aerolinky přepravily 230,5 miliónu pasažérů.

Robert Mikoláš, Lukáš Vincourek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme