Google začíná nabízet volání po internetu zdarma

Internetový gigant Google začíná konkurovat Skypu – začal nabízet telefonování po internetu zadarmo, stejně jako Skype a některé další společnosti, které si ale účtují malý poplatek za volání na klasické linky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Klávesnice. Ilustrační foto.

Klávesnice. Ilustrační foto. | Foto: Tomáš Adamec

Zatím ale Google umožňuje takovou službu jen uživatelům ve Spojených státech a v Kanadě. Volání v severní Americe bude zatím zadarmo, a to jak na pevné, tak na mobilní linky. Telefonát do Británie, Číny, Francie nebo Německa přijde uživatele na 2 centy za minutu – tedy v přepočtu necelých 40 haléřů.

Nová služba je v začátcích, omezená na Spojené státy a Kanadu ale Google ji chce rozšiřovat. Zatím je zdaleka nejúspěšnější firmou v téhle oblasti internetových služeb Skype.

Jeho představitelé tvrdí, že mají přes půl miliardy registrovaných uživatelů. Jen 8 milionů z nich ovšem využívá placené služby. Google se podle odborníků teď snaží dominantní postavení Skypu podkopat.

Milan Kopp, Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme