Nový iPhone 4 přichází na český trh

Nový multimediální mobil iPhone 4 americké společnosti Apple se v noci ze čtvrtka na pátek dostane i k českým spotřebitelům. Možnost nakoupit si jej mají od půlnoci registrovaní zákazníci Vodafonu, kterým firma chce zaručit, aby se na ně dostalo při oficiálním zahájení prodeje.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nový multimediální mobil iPhone 4

Nový multimediální mobil iPhone 4 | Foto: Apple

Nová verze multimediálního telefonu americké společnosti Apple nabízí proti svým předchůdcům stovky vylepšení. Při uvedení na trh byl iPhone 4 vyprodán během jediného dne. A jak na Rádiu Česko uvedl Jan Lodl, expert na komunikační technologie, zájem o něj bude také v České republice.

„Ale nemyslím, že bude tak výrazný, jako ve Spojených státech, kdy lidé čekali ve frontách i několik dní. Dá se také předpokládat, že čeští operátoři neobjednali nějaké velké množství. Takže je pravděpodobné, že svoje přístroje vyprodají,“ dodal.

Přehrát

00:00 / 00:00

iPhone 4 je ode dneška k dostání i na českém trhu. Ptáme se experta na komunikační technologie Jana Lodla.

Oficiální ceny iPhone 4 se pohybují mezi 15 a 18 tisíci korunami – podle verze a podle toho, jestli jsme ochotni se uvázat operátorovi.

„Našli se ale i takoví fandové, kteří byli ochotni si koupit nový iPhone 4 přes internetové prodejce za téměř 30 tisíc korun o týden dříve, než začal oficiální prodej,“ uvedl. Podle něj se uživatelé nového iPhonu se z velké části rekrutují z těch, kteří si pořídili už předchozí verze

Češi jsou fandové do technologii

Co se týče segmentu zákazníků, kteří by nový iPhone chtěli mít, je v České republice podle Lodla větší než by odpovídalo kupní síle. „Je to asi dáno trochu tím, že Češi jsou fandové do technologii, mají rádi nové věci,“ uvedl.

Dlouho podle něj platilo to, že Češi obměňovali mobilní telefony častěji než v západní Evropě. „V ČR to bylo kolem 12 měsíců, v západní Evropě to bylo 18 až 20 měsíců. Nyní se ale situace trochu srovnala,“ přiblížil.

Katarína Brezovská, Václav Sochor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme