Les u Moskvy se možná kácet nebude. I díky Bonovi z U2

Kontroverzní stavba dálnice z Moskvy do Petrohradu by se měla pozastavit. Alespoň o to žádají ruského prezidenta Dmitrije Medvěděva nejen ekologové, ale doslova i vlastní řady. A to prokremelská strana Jednotné Rusko. Svůj díl v celé kauze sehrál i zpěvák irské kapely U2 Bono Vox.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bono Vox

Bono Vox | Foto: archiv skupiny

Ta navrhla přerušit kácení lesa na okraji Moskvy, který má rychlostní silnici ustoupit. Proti likvidaci stromů už v Moskvě o víkendu protestovalo několik tisíc lidí v čele s ruskými rockovými hudebníky. Úřady ale koncert hvězd zakázaly a povolily jenom meeting bez zvukové aparatury.

Přehrát

00:00 / 00:00

Situaci v Moskvě sleduje zpravodajka Českého rozhlasu Lenka Kabrhelová.

Žádost strany Jednotné Rusko je tak zcela nečekaným obratem v celé kauze. Šéf parlamentu Boris Gryzlov, představitel jednotného Ruska, uvedl, že prezident by měl zvážit možnost postavit dálnici alternativní trasou, což je přesně to, co žádají ekologové.

Ekologové na žádost prokremelské strany reagují velice pozitivně. Velkou zásluhu na obratu v kauze ale mnozí analytici přikládají ruské rockové hvězdě Juriji Ševčukovi. Svůj díl na celé události má pak i zpěvák irské kapely U2 Bono Vox, který právě Ševčuka během vůbec prvního koncertu v Moskvě pozval na podium.

Lenka Kabrhelová, Michaela van Erne, ak Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme