U Rakovníka začne mistrovství v ručním česání chmele

Slavnou dobu chmelových brigád si můžete připomenout v Přílepech na Rakovnicku. Dnes večer tam začíná mistrovství republiky v ručním česání chmele a vy můžete buďto jen povzbuzovat nebo se dokonce do klání zapojit i jako soutěžící.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Soutěž v česání chmele v Přílepích na Rakovnicku

Soutěž v česání chmele v Přílepích na Rakovnicku | Foto: Lucie Zemanová

Chmel se u nás přestal ručně česat už před čtvrt stoletím. Nostalgie spojená například s chmelovými brigádami ale zůstala. V Přílepech u Rakovníka dokonce parta nadšenců přišla před pěti lety se soutěží Češe každý Čech, při které nechyběl ani Radomír Dvořák.

„Říkali jsme si, že to zkusíme jen mezi známými. Sešlo se nás asi šest nebo osm a bylo to strašně úžasný,“ vzpomínal Dvořák. Zájemců o soutěž ale přibývalo. A tak letos poprvé připravili organizátoři přímo mistrovství republiky právě v ručním česání chmele.

Zapojit se může takřka kdokoli. Stačí do Přílep dorazit dnes večer nebo zítra kolem osmé hodiny ranní. Právě sobotní dopoledne se totiž ponese ve znamení soutěžního klání a také rozhodování o tom, kdo že si zaslouží titul nejrychlejšího česáče.

Pořadatelé vymysleli celkem tři kategorie. A to pro muže, ženy a také juniory, kde mohou vyzkoušet svůj um děti do patnácti let.

Michal Trnka, ak Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme