Na víkendové dopravní kolony se připravují i naši sousedé

Kolony na dálnicích a silnicích očekávají během víkendu nejen čeští řidiči, ale také naši sousedé na Slovensku, v Rakousku, Německu, a dále v Chorvatsku, v Nizozemí a ve Skandinávii.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Auta a kolona

Auta a kolona | Foto: Tiskový servis Evropské komise

V Rakousku hrozí zácpy kvůli veletrhům, cyklistickým závodům a samozřejmě i konci prázdnin. Minulý víkend byl citlivým místem Tauernský tunel na dálnici A10, kde se tvořily až 25 kilometrové kolony. S tím je potřeba počítat i tentokrát.

Velké zácpy se čekají i na dálnici A13, která vede přes Brenner. Před kasírkou Schönberg se opravuje most a dálnice je tam zúžená. Použitelná nebude ani brennerská silnice B182, protože po celý víkend se na ní bude konat cyklistický závod.

Přehrát

00:00 / 00:00

Evropa kolony.mp3

Konec prázdnin v Česku, na Slovensku a v Maďarsku bude mít na svědomí i zácpy ve východní části Rakouska. To se bude týkat hlavně dálnice A2. V Klagenfurtu navíc bude veletrh dřeva, který dodatečně zatíží zmiňovanou dálnici A2.

Hustý provoz se také očekává v severovýchodním Německu. V pěti spolkových zemích, Nizozemsku a v některých skandinávských zemích končí prázdniny.

Německý klub hlásí, že kolony se očekávají na dálnici A10, berlínském Ringu, okolí Chemnitz, Erfurtu, na A7, u Füssenu, Hannoveru, Hamburgu, A9, A3 a A8 směrem na Salzburg.

Na obou chorvatských dálnicích, které vedou od moře je situace už tradičně každý víkend kritická. Týká se to hlavně úseku před Záhřebem. Sjíždějí se tu turisté jak od severu, tak i od jihu Jadranského moře. A kolony se očekávají i na hraničním přechodu mezi Chorvatskem a Slovinskem.

„My našim turistům tradičně doporučujeme cestovat do Chorvatska mimo víkend. Dá se říct, že až do poloviny září, až skončí prázdniny v Německu, tak provoz na chorvatských silnicích a dálnicích bude stále ještě dost silný, ale ne tak kritický, jako to bylo teď v měsíci srpnu, kdy do Chorvatska přijížděli turisté z Itálie,“ radí vedoucí českého konzulárního jednatelství ve Splitu Pavel Bednář.

Lubica Bergmanová, Michaela Vydrová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme