Ministerstvo dopravy propustí 17 procent zaměstnanců

Ministr dopravy Vít Bárta sníží počet zaměstnanců svého úřadu o 17 procent. Oznámil to při návštěvě Moravskoslezského kraje s tím, že nechce snižovat platy manažerům a úředníkům, kteří budou intenzivně hledat úspory v resortu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ministerstvo dopravy. Ilustrační foto.

Ministerstvo dopravy. Ilustrační foto. | Foto: Tomáš Adamec

Zatím se mluvilo o tom, že ministerstvo propustí řádově desetinu zaměstnanců. Kromě úspor je cílem i efektivnější fungování úřadu. Další zeštíhlování se bude podle Bárty týkat i nemovitostí.

“Naším cílem z tohoto hlediska není jen úspora v počtu zaměstnanců úřadu, ale naopak cílem je i nevyužitý prostor kanceláří použít pro sestěhování dalších organizací ministerstva, které v tuto chvíli sídlí i v pronajatých budovách. Chceme centralizovat, zeštíhlit a lépe platit,“ uvedl Bárta.

Ministr přijel do Moravskoslezského kraje kvůli pokračování výstavby několika silnic, které nedávno zastavil. Dnes oznámil, že stát dostaví most v Bohumíně na Karvinsku a prodlouží Místeckou ulici v Ostravě.

Obě stavby jsou součástí dálničních přivaděčů k dálnici D1. V celkové dostavbě přivaděčů se však pokračovat nebude.

Martin Hromádka, Michal Schoffer Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme