Rybářské slavnosti nabídnou i pasování do cechu rybářského
Třeboň ožívá Rybářskými slavnostmi. Kromě specialit z rybího masa nebo ukázek rybářského řemesla právě dnes nabídne i zajímavý rituál, a to pasování do cechu rybářského.
Nebude se ale konat na hrázi rybníka, jak je to obvyklé, ale přímo v centru města na náměstí.
Ředitel třeboňského rybářství Jan Hůda naplánovanou slavnost popsal Radiožurnálu následovně: "My poklepáváme na zadní část těla. Poklepáváme tak, že se musí předklonit do mušle a k tomu říkáme takové naše rybářské povídání: Jménem cechu rybářského, cechu velmi váženého, pasujem vás dnešním dnem právoplatným rybářem."
Dvoudenní rybářské slavnosti ale nejsou jen o pojídání rybích specialit nebo závodech tichých bláznů, představují také možnost pátrat po historii rybího chovu.