Návštěva Velké ceny Belgie F1 se návštěvníkům prodraží

U lázeňského města Spa v podhůří Arden se tento víkend jede Velká cena Belgie vozů Formule 1. Její návštěvníky čeká určitě zajímavá podívaná na rychlá auta a odvážné jezdce. Musejí se ale připravit také na to, že v areálu závodiště utratí hodně peněz. Belgický deník l´Avenir spočítal, že návštěva kvalifikací a samotného nedělního závodu přijde na 400 eur, tedy skoro 10 tisíc korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Formule 1 Renault

Formule 1 Renault | Foto: Jan Říha

Nejvíce dají návštěvníci Grand Prix u letoviska Spa podle listu l´Avenir za vstupenky. Přitom deník počítá s tím, že se na závody vydá jen polovička rodiny. Tedy otec se synem starším 6 let.

Lístek na kvalifikace, tréninky a nedělní závod přijde tatínka na 160 eur a synka na 80. K tomu parkovné za každý den 10 eur. Vyplatí se koupit si program za dalších 10 a k zahození není ani pronájem malého televizoru za 70 eur. Ne všude jsou totiž vidět velkoplošné obrazovky. O možnosti dohlédnout přímo na jízdní dráhu nemluvě.

Obložená bageta pro tatínka, hranolky pro syna plus cola a pivo přijdou asi na 20 eur. Není možné také odjet bez suvenýru. Píše l´Avenir. Za ty průměrná rodina utratí asi 100 eur. Jen když si koupí tričko, čepici a deštník. Ten bude asi zvláště užitečný. Meteorologové totiž předpovídají, že piloti Formule 1 letos ve Spa pojedou v hustém dešti.

Pavel Novák, Lukáš Vincourek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme