Němci netrpělivě čekají na výsledky vyšetřování tragédie v Duisburgu

Jasno v případě duisburské tragédie při červencové taneční technopárty by mělo být už tento čtvrtek. Pořadatel Loveparade Rainer Schaller mezitím obvinil policii. Chce zveřejnit záznamy z bezpečnostních kamer ukazující, že k masakru, při němž zemřelo 21 lidí, přispěla policie vytvořením tří kordonů u vchodů do tunelu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zranění po tragické tlačenici na Loveparade v Duisburgu

Zranění po tragické tlačenici na Loveparade v Duisburgu | Zdroj: ČTK

Státní prokuratura v týdnu ještě jednou provedla razii v kancelářích primátora Duisburgu a pořadatele Loveparade. Ve čtvrtek by měla s výsledky šetření seznámit zemský parlament Severního Porýní Vestfálska. Pozůstalí obětí a veřejnost se pak mohou rozhodnout, zda podají žalobu.

Největší odpovědnost za tragédii zatím padá na hlavu primátora Dusiburgu Sauerlanda, která navzdory všem varováním a předloženým bezpečnostním studiím masovou akci zcela nevhodnou pro tak uzavřený prostor povolil. Sám ale odmítá jakoukoli odpovědnost a odstoupení z funkce, jak požaduje veřejnost i opoziční členové zastupitelstva.

Klára Stejskalová, Lukáš Vincourek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme