Hong Kong protestoval proti zásahu filipínské policie při osvobozování rukojmí

Na 80 tisíc obyvatel Hong Kongu protestovalo proti tragickým následkům zásahu filipínské policie při osvobozování rukojmí. Účastníci pochodu kritizovali neschopnost speciálních jednotek i filipínskou vládu. Jedenáctihodinové drama začátkem týdne, kdy únosce v centru Manily zadržel autobus s 25 lidmi, nepřežilo 8 turistů z bývalé britské kolonie, devátý stále bojuje o život.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Uctění památky obětí.

Uctění památky obětí. | Zdroj: ČTK

Desetitisíce černobíle oblečených lidí v čele s poslanci parlamentu nejprve třemi minutami ticha uctilo památku obětí a pak se vydalo na pochod napříč ostrovem Hong Kong.

V centru se v té době konala i oddělená smuteční akce tisíců Filipínek, které v bývalé britské kolonii pracují. I kvůli tomu panovaly obavy, aby se hněv obyvatel Hong Kongu neobrátil proti nim, k žádnému incidentu ale nedošlo.

Účastníci protestního pochodu požadovali spravedlnost pro zabité turisty i vyšetření tragického incidentu, za který podle nich může neschopnost zásahové policejní jednotky. Hong Kong i Peking navíc pobouřila skutečnost, že při pohřbu únosce, bývalého policisty se na jeho rakvi objevila i státní vlajka.

Robert Mikoláš, Michaela Vydrová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme