Cenu Emmy získaly seriály Mad Men a Modern Family

V Los Angeles se udělovaly televizní ceny Emmy. V kategorii dramatických seriálů zvítězil seriál Mad Men o reklamní agentuře v 60. letech. Jako nejlepší v komediální kategorii byl vyhlášen seriál Modern Family.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Udílení amerických televizních cen Emmy

Udílení amerických televizních cen Emmy | Zdroj: ČTK

S prázdnou neodešel ani miniseriál Pacific mapující krvavé boje v Tichém oceánu za druhé světové války od dvojice producentů Steven Spielberg - Tom Hanks. Ocenění převzal ale pouze Tom Hanks.

Přehrát

00:00 / 00:00

O udělování televizních cen Emmy hovořil na Rádiu Česko americký zpravodaj Českého rozhlasu Vít Pohanka.

Cenu za nejlepší herecký výkon v hlavní roli v televizním filmu si odnesl Al Pacino za ztvárnění doktora Jacka Kevorkiana ve filmu Neznáte Jacka, který obhajoval právo na sebevraždu za pomoci zdravotnického personálu. Za muzikální seriál Glee získal tvůrčí a režisérskou cenu Ryan Murphy.

Sedm z osmi hlavních hereckých cen Emmy dostali letos buď herečtí nováčci, nebo jiní herci, než v minulých letech. Podle prvních reakcí znamená, že porotci chtějí vdechnout americké televizní tvorbě nový impuls.

Podle Víta Pohanky byl celý slavnostní večer velmi povedený. Byla to dobrá a zábavná podívaná a přispěli k tomu i moderátoři nevyjímaje toho hlavního – Jimmy Fallena.

Vít Pohanka, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme