Rumunští Romové vyzývají k bojkotu francouzského zboží

Občanská aliance Romů v Rumunsku vyzvala k celoevropskému bojkotu francouzských výrobků. Agentura AFP uvádí, že protestní akce má být v pondělí 6. září, kdy se v Paříži sejdou zástupci některých evropských zemí a Kanady, aby jednali o přistěhovalectví. Rumunsko pozvánku nedostalo.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Romové se musejí vrátit do Rumunska.jpg

Romové se musejí vrátit do Rumunska.jpg | Zdroj: ČTK

V prohlášení aliance se píše: "Bojkot francouzského zboží a služeb má připomenout francouzské vládě, že lidská práva nejsou obchodovatelná".

Podle představitelů rumunských Romů není sice jejich kupní síla vysoká, přesto považují takovou akci za užitečnou. Francie je čtvrtým největším obchodním partnerem Rumunska.

Rumuni tak protestují proti tomu, že na setkání, kde se má jednat o imigraci, budou jen velké evropské státy a ne země, jichž se toto téma také týká.

Podle francouzského ministerstva pro přistěhovalectví se na 6. září připravuje pracovní seminář, jehož se zúčastní Německo, Španělsko, Řecko, Itálie, Velká Británie a Belgie coby předsednická země EU.

Jan Pokorný, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme