Policie našla další oběť bratislavského střelce, mrtvých je osm

Bilance střelby v bratislavské Devínské Nové Vsi se rozšířila o jednoho mrtvého. Policie nalezla další tělo na balkoně, zřejmě jde o náhodného svědka tragédie. Pachatel hrůzného činu dopoledne zabil nelegálně drženým samopalem šest členů jedné rodiny a následně se zastřelil. Patnáct lidí utrpělo zranění.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dějiště střelby v bratislavské Děvínské Nové Vsi

Dějiště střelby v bratislavské Děvínské Nové Vsi

Mezi mrtvými jsou čtyři ženy a čtyři muži včetně střelce. Pět těl nalezli policisté v bytě panelového domu, šestý mrtvý pak ležel v domovním vchodě.

Poslední oznámenou obětí je žena, kterou střelec zasáhl, když vyšla na balkon. Asi padesátiletý útočník, který jednal sám, nelegálně drženým samopalem zranil dalších 15 lidí včetně policisty a dítěte.

Střelba začala v bratislavské okrajové čtvrti Devínská Nová Ves kolem desáté hodiny dopoledne v ulici Pavla Horova. Jak řekl policejní prezident Jaroslav Spišiak, vše začalo přijetím telefonátu na policejním operačním středisku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Případ střelby v Bratislavě sleduje bratislavský zpravodaj ČRo Vojtěch Berger. Aktuální situaci přiblížil v Odpoledním Radiožurnálu.

„Na základě této výzvy se vydali policajti prozkoumat situaci. Do dvou minut byly na místě první hlídky. Už v tu chvíli vycházel předpokládaný pachatel ze vchodu. Když viděl přicházející policajty, zahájil palbu,“ popsal situaci policejní prezident.

„Samozřejmě potom dorazily další hlídky, které pachatel obklíčily a zahnaly ho do defenzívy, kde mu nic jiného nezůstalo a spáchal sebevraždu,“dodal.

Slovenský ministr vnitra Daniel Lipšic ocenil práci policistů, kteří byli na místě do dvou minut po začátku přestřelky. „Mezi zraněnými jsou i naši policisté, díky jejichž zásahu došlo k záchraně dalších potenciálních nevinných obětí,“ uvedl.

„Naše modlitby jsou s těmi, kteří jsou zranění a s jejich rodinami. Rodinám pozůstalých, ale i zraněných jsme nabídli psychologickou pomoc. Ještě v průběhu dnešního dne spolu s ministrem zdravotnictví navštívím zraněné v nemocnicích,“ dodal.

K motivu činu se policejní prezident Jaroslav Spišiak i ministr vnitra Daniel Lipšic odmítli vyjádřit.

Ministr vnitra na tiskové konferenci také řekl, že událost ukázala, že je nutné přemýšlet o přezbrojení policie tak, aby dokázala lépe zasahovat v obytných prostorech. Uvedl také, že požádá své podřízené o vytipování nejrizikovějších oblastí na Slovensku, na které by se policie měla specializovat.

Vojtěch Berger, Katarína Brezovská, Adéla Havránková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme