Oděvní podnik Prostějov končí se sériovou výrobou

Prostějovský Oděvní podnik dnes ukončuje sériovou výrobu. Spolu s ní odchází z podniku téměř 80 lidí. Ti si ještě teď vybírají poslední dovolené. Ve firmě má zůstat pouze výroba oděvů na míru.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Továrna OP Prostějov

Továrna OP Prostějov | Foto: Tomáš Adamec

Na úřadu práce jsou připraveni nově nezaměstnaným pomoci. Podle mluvčího úřadu Adolfa Tomandla jsou už připraveny i rekvalifikace

„Jsou to kurzy počítačové gramotnosti, kurzy prodavačské, číšnické, kurzy pro budoucí sociální pracovníky,“ vypočítává Tomandl.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reportáž Anny Kajlíkové z OP Prostějov v Ranním Radiožurnálu.mp3

Lidé jsou se obávají, že sehnat nové místo bude problém. Odbory mají pro propuštěné připravenou finanční výpomoc. V práci zůstává už jenom hrstka zaměstnanců.

„Zůstává tam měřenková dílna a technicko-hospodářští pracovníci, kteří na tu výrobu navazují. Dál zůstávají zaměstnanci firemních prodejen,“ říká vedoucí odborů Helena Vyroubalová.

O tom, co bude s Oděvním podnikem dál, mají 10. září u Krajského soudu v Brně rozhodovat věřitelé. Jasné by mělo být, jestli se výroba obleků na míru bude stěhovat do levnějších prostor.

Anna Kajlíková, Aneta Vojtěchová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme