Zdické koupaliště zatím marně čeká na dokončení

30. srpen 2010

Obec Zdice dnes měla převzít opravené koupaliště. Nestalo se tak. Koupaliště je nejen bez dělníků, ale také neopravené. Firma GHC, u které město rekonstrukci z roku 2006 reklamovalo, není vůbec schopná říct, kdy konečně seriózně předá čtyři roky zaplacenou práci.

Kauza se táhne již čtyři roky. Za vším stojí podceněná projektová příprava - koupaliště je v geologicky náročné oblasti - a tak záhy po opravě praskla jedna stěna koupaliště. Firma reklamaci neuznala. Město, ve snaze zařídit koupání na tehdy „fungl“ novém koupališti, neváhalo a zaplatilo ze svého zhruba 100 tisíc korun. Pak bylo třeba vyměnit kompletní technologie napouštění a přetěsnit dno koupaliště, tyto opravy už měla hradit firma GHC, která rekonstrukci prováděla. Dosud se ale k celé reklamaci staví hůř než liknavě. Vedení firmy s novináři odmítá komunikovat.


Starosta Zdic Miroslav Holotina Regionu řekl, že i kvůli této kauze už nechce být starostou pro další volební období. A je také rozhodnutý firmu GHC zažalovat, i když se velmi dlouho snažil vše řešit dohodou.

autor: pek
Spustit audio