Ředitel České filharmonie Václav Kasík rezignoval

Ředitel České filharmonie Václav Kasík složil funkci, ministr kultury Jiří Besser jeho rezignaci přijal. Ministerstvo kultury dnes také vypsalo dvě nová výběrová řízení - na ředitele České filharmonie a Národního technického muzea.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Generální ředitel Českého rozhlasu Václav Kasík

Generální ředitel Českého rozhlasu Václav Kasík | Foto: Tomáš Adamec

„Dnes dopoledne přišel na schůzku s panem ministrem Jiřím Bessrem pan Václav Kasík a oznámil mu svůj záměr rezignovat na post ředitele České filharmonie a pan ministr jeho rezignaci přijal,“ řekl Radiožurnálu ministrův tajemník Stanislav Brunclík.

Dočasným vedením této příspěvkové organizace ministerstva kultury pověřil Jiří Besser svého náměstka Radka Zdráhala.

Václav Kasík Radiožurnálu řekl, že k rezignaci ho také přimělo vypsání nového výběrového řízení na šéfa České filharmonie. On sám se do něj podle svých dřívějších vyjádření ale přihlásit nechce.

Bývalého ředitele Českého rozhlasu Václava Kasíka jmenoval do funkce šéfa filharmonie v květnu ještě předchozí ministr kultury Václav Riedlbauch a to bez výběrového řízení.

Ve funkci nahradil Vladimíra Darjanina, kterého ministr Riedlbauch odvolal kvůli údajným nedostatkům v hospodaření. Způsob jmenování Kasíka i odvolání Darjanina vyvolalo vlnu protestů mezi filharmoniky.

Michaela Vetešková, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme