Ministerstvo zdravotnictví chce rozhýbat elektronizaci resortu

Ministerstvo zdravotnictví plánuje zásadně pokročit v elektronizaci celého resortu. Na starosti ji bude mít Jiří Schlanger, bývalý předseda Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče, který do nové funkce státního úředníka nastupuje právě dnes.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zdravotnictví. Ilustrační foto.

Zdravotnictví. Ilustrační foto. | Foto: Tomáš Adamec

Základem se má stát informační systém Všeobecné zdravotní pojišťovny a společnosti IZIP. Ta vede elektronické knížky s daty o zdraví a nemocích pacientů.

„Bylo by fajn, kdybychom začali v té věci fungovat například elektronickou preskripcí nebo elektronickou neschopenkou. Pak bychom na tyto první prvky, kde je asi nejvíce odpracováno, nabalovali další činnosti, další prostředky proto, abychom dohnali to, co jsme trochu zanedbali,“ řekl náměstek pro informatiku.

Schlanger bude mít na starost i vztah k ministerstvu práce a sociálních věcí. „To bude bez pochyby domlouvání s ministrem Drábkem a jeho náměstky, jak budeme řešit úkoly, které se v programovém prohlášení vlády objevují úplně nově a mají jasně meziresortní gesci, třeba to je zdravotně socáoní dlouhodobá péče a potom sloučení nemocenské a zdravotního pojištění,“ uvedl náměstek.

Lenka Jansová, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme