Tenista Tomáš Berdych nezvládl první kolo US Open. Na turnaji končí

Sedmý hráč světa Tomáš Berdych nestačil v prvním kole posledního grandslamového turnaje sezony na Francouze Llodru. Česká jednička prohrála nečekaně ve třech setech 6:7, 4:6 a 4:6.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych na kurtu Wimbledonu

Tomáš Berdych na kurtu Wimbledonu | Zdroj: ČTK

Berdych byl po finálové účasti ve Wimbledonu, kde prohrál s Rafaelem Nadalem, jedním z hlavních favoritů US Open. Svůj úvod však nezvládl a po třísetové bitvě na turnaji končí.

V New Yorku bylo první kolo nevšedně rozloženo do tří dnů a Berdych s Llodrou hráli až jako jedni z posledních. Situace to pro českého tenistu nebyla jednoduchá. Před turnajem měl třináctidenni zápasovou pauzu a čekání na první kolo bylo frustrující.

Favorizovaný sedmý hráč světa nenašel recept na útočný styl svého protivníka, ze kterého měl před samotným utkáním velké obavy.

Čtyřiadvacetiletý Čech prohrál první set až v tie-breaku 3:7. V dalších dvou sadách ztratil vždy po jednom podání a porhrál je stejným výsledkem 4:6.

Ve dvouhře na US Open tak po prvním kole zůstávají ve hře jen dvě české tenistky - Petra Kvitová a Iveta Benešová.

Štěpán Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme