Ministerstva chtějí spolupracovat na prevenci proti povodním

Ochrana půdy nebo protipovodňová prevence jsou oblasti, na kterých chtějí úzce spolupracovat ministerstvo zemědělství s resortem životního prostředí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Drobil

Pavel Drobil | Foto: Marián Vojtek

Jak by měla společná práce obou resortů vypadat, představí jejich šéfové dnes po poledni. Oblast vod i protipovodňová politika totiž spadá částečně pod oba resorty. Ministr životního prostředí Pavel Drobil si od spolupráce slibuje hlavně větší efektivitu v rozhodování.

„Vždycky když je někde sdílená kompetence, tak to může zavádět k nějakým dohadovacím řízením. Nyní potřebujeme rychle řešit problémy protipovodňových staveb v krajině, finance, oblast ochrany půdy nebo aktuálně problémy, které nám způsobuje fotovoltaika. To jsou všechno věci, na kterých se musíme s ministerstvem zemědělství dohodnout,“ uvedl Drobil.

Veronika Malá, Václav Rojík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme