Podnikatelé by příští rok mohli dostat 9 miliard od EU

Podnikatelské prostředí v Česku se má zlepšit. Ministerstvo průmyslu a obchodu slibuje, že pokud se budou lépe čerpat peníze z evropských fondů, mohly by firmy už v příštím roce dosáhnout celkem na devět miliard korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Peníze. Ilustrační foto.

Peníze. Ilustrační foto. | Foto: Tomáš Adamec

Na podporu podnikání a inovačních technologií by Česká republika mohla do roku 2015 z fondů Evropské unie dosáhnout až na 90 miliard korun. Pro příští rok by to tedy mohlo být devět miliard.

Proto, abychom všechny prostředky uměli využít, chce ministerstvo průmyslu a obchodu hlavně zjednodušit žádosti, které podnikatelé podávají, a zkrátit lhůty pro vyřízení jednotlivých žádostí o 20 procent.

Šéf resortu Martin Kocourek (ODS) také věří, že úspory ve státním rozpočtu neohrozí prostředky, které by měly být k dispozici právě na spolufinancování evropských projektů. Podle propočtu ministerstva každá česká koruna přinese sedm korun z evropských fondů.

Efektivní podpora podnikatelů je podle Kocourka součástí nově stanovených priorit ministerstva. Jak dodal, tyto priority jsou úzce spojeny se změnou struktury resortu provedenou s účinností od 1. září. Ministerstvo snížilo počet náměstků ministra ze šesti na pět a zmenšil se počet sekcí z deseti na sedm.

Martin Hromádka, Václava Marešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme