Telička: Rušit ambasády v zemích EU by bylo ukvapené

Rušit diplomatické zastoupení v zemích Evropské unie by bylo ukvapené a nekoncepční. Ve Dvaceti minutách Radiožurnálu to řekl bývalý eurokomisař Pavel Telička.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Telička

Pavel Telička | Foto: Šárka Ševčíková | Zdroj: Český rozhlas

Reagoval tak na prohlášení prezidenta Václava Klause, který údajně nevidí důvod k existenci českých velvyslanectví v řadě malých zemích Unie. Podle Teličky by tím Česko ztratilo své postavení:

Přehrát

00:00 / 00:00

Pavel Telička ve Dvaceti minutách Radiožurnálu

„Příklad, kdy se rodí určitá iniciativa, návrh - ať už je legislativní, politický, to je jedno - ale on vzniká často v členských státech, v hlavních městech v celé řadě i menších nebo středních států. Skutečně tam nemůžeme absentovat, jsme jedním ze 27 členských států.. A představa, že bychom chytali některé iniciativy až zde v Bruselu, tak ta je zcela lichá,“ upozornil Telička.

Také ministr zahraničí Karel Schwarzenberg uvedl, že v současné době by nám rušení ambasád v Unii pouze uškodilo.

Dvacet minut Radiožurnálu
Rozhovor s hlavním aktérem významné události uplynulých hodin vysílá Radiožurnál od pondělí do pátku po 17. hodině a v repríze po Stalo se dnes ve 21.30 hodin. Štěpánka Čechová a Martin Veselovský si zvou osobnosti politiky, ale i vědy, kultury či sportu.

Martin Veselovský, Monika Rybáková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme