Politik Sarazzin bude za rasistické výroky potrestán

Kontroverzní německý politik a člen vedení německé centrální banky tentokrát za své urážky na adresu Židů a muslimů zaplatí. Jeho budoucnost je nyní díky skandálním řečem v rukou německého prezidenta.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Thilo Sarrazin

Thilo Sarrazin | Foto: M. Lengemann

Vedení německé centrální banky totiž došla trpělivost s jejím členem, který svými rasistickými a xenofobními výroky rozpoutal tento týden bouři, a požádalo německého prezidenta Chrisitana Wulffa o Sarazzinovo odvolání. K takové žádosti přitom sáhlo vedení bundesbanky poprvé v padesátileté historii. „Rozhodnutí jsme schválili jednohlasně", prohlásil šéf centrální banky.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zpravodajka Klára Stejskalová o kontroverzním Sarazzinovi

Sarazzin vyvolal svými výroky kritiku už v minulosti. Pohár trpělivost přetekl, když prohlásil že Židé mají všichni společný gen. V pondělí navíc vydal knihu "Německo se zničí samo", ve které pasuje muslimy na obyvatele druhé kategorie s vrozenou nižší inteligencí.

Předpokládá se, že prezident odvolání podepíše. Německá veřejnost tak jednoznačně odsuzující názor nesdílí, podle 51% Němců Sarazzin na rozdíl od vládních představitelů jen otevřeně mluví o problémech s přistěhovalci.

Klára Stejskalová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme