Česko zajistilo dopravu unijní humanitární pomoci do Pákistánu

Do Pákistánu dorazilo 100 tun humanitární pomoci Evropské unie pro oblasti postižené záplavami. Materiál pro postavení dočasných přístřeší a zdravotnické potřeby poslaly Itálie, Německo a Rakousko. Leteckou přepravu pomoci z Evropy do Islámábádu zajistila Armáda České republiky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Antonov-124

Antonov-124 | Foto: AN-124 an-124 Antonov

Na převoz materiálu poskytlo Česko část svých nasmlouvaných letových hodin letounu Antonov 124 soukromého dopravce. Stroj jinak zvaný Ruslan unese až 150 tun nákladu.

Letadlo vzlétlo z italské základny v Brindisi a v Lipsku ještě přibralo na palubu pomoc z Německa a Rakouska. Do Pákistánu odletělo vybavení pro deset zdravotnických stanovišť, léky, materiál na stavbu provizorních domů a další věci nutně potřebné v postižených oblastech.

Členské země Evropské unie tak spojily síly v poskytování pomoci Pákistánu. Další Antonov pronajatý českou armádou odletí do Pákistánu v neděli z největší základny britského letectva v Brize Nortonu. Do přístavu Karáčí poveze pomoc z Británie a Dánska.

Pavel Novák, pir Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme