Dvě žaloby ohrožují otevření Pražského okruhu

Kolaudace pražského okruhu, který měl být zprovozněn už za necelé tři týdny, je ohrožena. Jeho část se podle firmy Greyhound Company staví v rozporu s územním plánem a tedy načerno. Firma proto chce, aby Městský soud v Praze stavbu zastavil. Informaci přinesla Česká televize.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stavba pražského dálničního okruhu

Stavba pražského dálničního okruhu | Foto: Tomáš Adamec

Společnost Greyhound Company vlastní pozemky, na kterých měla silnice stát. Ředitelství dálnic se je už dva roky pokouší získat. Neuspělo a proto připravilo náhradní variantu, která tyto pozemky obchází.

Podle firmy Greyhound Company ale provizorní cestu buduje zbytečně a navíc načerno. Společnost se prý chtěla domluvit.

„Pakliže takovouto změnu chce stavebník provést, může ji provést pouze změnou stavu před dokončením. Tu údajně provedl, ale tak nešikovně, že ji provedl pouze zápisem do stavebního deníku. A to takovým způsobem, že je to v rozporu s územním plánem,“ vysvětluje místopředseda představenstva Rudolf Želinský.

Firma proto podala žaloby k pražskému Městskému soudu. Ředitelství silnic a dálnic s tím nesouhlasí. Podle něj je změna v rámci platného územního rozhodnutí a nijak z něho nevybočuje.

Šárka Slezáková, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme