Rekordní dopravní zácpa v Číně trvá

Čína se i nadále potýká s rekordní dopravní zácpou. Fronta aut na dálnici spojující sever země s Pekingem. V koloně dlouhé 120 kilometrů v uplynulých dnech uvízlo přes 10 tisíc nákladních vozidel. Příčinou jsou rekonstrukční práce na vytížené komunikaci spojující oblast Vnitřní Mongolsko bohatou na uhlí s hlavním městem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

dopravní zácpa

dopravní zácpa | Foto: Jiří Hošek

Čínská média označují situaci za extrémní, navíc jde o druhý případ na té samé komunikaci od 14.srpna. Poprvé kolona aut stála na 100 kilometrech, v uplynulých dnech byla ještě o 20 kilometrů delší.

„Dopravní zácpa je příšerná,“ říká za všechny jeden z řidičů, který si stěžuje i na nedostatek policistů. Několik kamionů už bylo během noci také vykradeno a škody přesahují miliony korun. Uvěznění lidé si ale stěžují i na další problémy.

„Velmi obtížné je to s jídlem a stejně tak co se týče toalet, žádné tu nikde nejsou,“ dodává manželka dalšího z řidičů, která s ním cestuje spolu s dcerou. Vesničané žijící podél ucpané dálnice jim sice prodávají potraviny a vodu, ovšem až za desetinásobek běžné ceny.

Robert Mikoláš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme