Celé Polsko sleduje případ chlapce, který se otrávil houbami

Celé Polsko už dva týdny sleduje případ šestiletého chlapce, který se otrávil houbami. Život mu zachránila rychlá operace. Lékaři vyzvali Poláky, ať malému Tomkovi, který se probouzí z umělého spánku po náročné transplantaci, posílají pohádky. Pomůže to jeho psychice.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mochomůrka červená

Mochomůrka červená | Foto: Jan Rosenauer

Tomkovi museli lékaři kvůli otravě transplantovat játra. Teď ho udržují v umělém spánku. Až se probudí, čeká ho překvapení. Denně totiž dostává od lidí až sedmdesát psaných nebo namluvených pohádek.

Celou akci podporuje Polský rozhlas, který odvysílal prosbu lékařů z Dětského centra zdraví. Řada psychologů tvrdí, že pohádky pomáhají rychlému uzdravení dětí. Zejména těch, které se probírají z umělého spánku a nebudí se tak do ticha, tvrdí jeden z doktorů.

Pohádky zaslané pro malého Tomka použijí lékaři v rámci terapie také pro další dětské pacienty, případně je vydají na CD. Příběhy by měly být krátké a hlavně s dobrým koncem.

Petr Vavrouška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme