V Praze jsou vystaveny klíny žen s českými vlajkami

České vlajky namalované na klínech žen z různých koutů světa můžete vidět na pražské náplavce na Výtoni poblíž Lodi Tajemství Divadla bratří Formanů. Představují symbolické domovy českého fotografa Jiřího Boudníka.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Divadelní loď Tajemství

Divadelní loď Tajemství | Foto: Divadlo bratří Formanů

Z Plzně vyplul vor, který má na plachtě vyobrazenou ženu z Konga s namalovanou českou vlajkou v klíně. Toto poselství z města kandidujícího na titul evropské město kultury 2015 přiváží architekt a fotograf Jiří Boudník žijící v New Yorku.

Vor by měl připlout v 19 hodin k náplavce na pražské Výtoni poblíž Lodi Tajemství Divadla bratří Formanů. Boudník na divadelní lodi i na zdi nad náplavkou vystaví několik desítek velkých fotografií s českou vlajkou. Projekt nazval „Kde domov můj“.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotograf Jiří Boudník vysvětluje ideu malovat české vlajky do klínů žen

„Jakožto emigrant v New Yorku jsem se vždycky ptal, kde je můj domov. Došlo mi, že domov nás všech je v ženském klínu. Všichni pocházíme ze ženy. A proto jsem si dovolil malovat české vlajky na klíny různých žen z různých zemí světa,“ vysvětluje Boudník.

Výstava bude na pražské náplavce k vidění pouze jeden týden, tedy do příštího víkendu.

Zuzana Filípková, Lucie Maňourová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme