Merkelová: konec tabu v německé integrační politice

Kontroverzní výroky člena představenstva německé centrální banky Thilo Sarrazina rozpoutaly v Německu bouřlivou diskusi o integraci. Kancléřka Merkelová sice Sarrazinovy názory odmítá, přesto ale přiznala značný deficit v německé integrační politice.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Angela Merkelová

Angela Merkelová | Foto: The Council of the European Union

Z integrační politiky musí podle kancléřky Merkelové zmizet všechna tabu. Takovým tématem jsou například vnucená manželství.

Zároveň varovala před automatickým spojováním násilí mezi mladými lidmi a náboženstvím. Násilí je podle ní mnohem častěji projevem bezvýchodné situace, kdy mladí před sebou nevidí žádnou perspektivu. Podle Merkelové na to existuje jediný recept, vzdělání a výchova.

Iniciátor debaty o problémech soužití s převážně muslimskou komunitou Thilo Sarrazin mezitím mluví o honu na čarodějnice, který se spustil v souvislosti s vydáním jeho knihy „Německo se zničí samo". Z bezpečnostních důvodů upustil i od veřejného předčítání, které původně plánoval.

Klára Stejskalová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme