Policie vyšetřuje stamilionovou zakázku na nákup minometů

Policisté začali vyšetřovat kauzu připravované stamilionové zakázky na nákup minometů, České televizi to řekl ministr vnitra Radek John a stejně se vyjádřila v televizi Prima i Nejvyšší státní zástupkyně Renata Vesecká. Detektivové se případem zabývají s podezřením na spáchání trestného činu přijímání úplatku. Trestní řízení bylo zahájeno ve čtvrtek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

lehký minomet ráže 60 mm

lehký minomet ráže 60 mm | Foto: USMC

„Obdržela jsem informaci, že došlo k vytvoření záznamu o podezření ze spáchání trestnému činu. To znamená, že došlo k formálnímu kroku, který umožňuje i dozorovému státnímu zástupci se touto věcí zabývat. Zcela jistě, jak říkám, musí být ověřeny všechny informace poskytnuté médii v tištěné formě,“ potvrdila Vesecká.

Na případ upozornil před několika dny deník Mladá fronta Dnes, který uvedl, že teď už bývalý náměstek ministra obrany Jaroslav Kopřiva společně s lobbistou Josefem Jindrou domlouval armádní zakázku na nákup minometů od finské firmy Patria.

Podle deníku šlo o to, že by Patria bez výběrového řízení dodala české armádě minomety a odměnou za tuto výhodu by pak zaplatila provizi, tedy úplatek. Kopřiva to popírá, ministr obrany Alexandr Vondra ho ale odvolal.

Šárka Slezáková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme