Čína prověřuje způsobilost pilotů kvůli lžím v životopisech

Čína vyšetřuje způsobilost civilních pilotů. Úřad pro civilní letectví se k tomuto kroku rozhodl po zjištění, že na 200 z nich mělo zfalšované životopisy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Výcvikové středisko pilotů ČSA

Výcvikové středisko pilotů ČSA | Foto: Petr Sirotek

Obavy vyvolává i nárůst počtu poruch letadel a incidentů, ke kterým došlo v uplynulých dnech. Rozsáhlá kontrola bezpečnosti začala po nedávné havárii, při které na severovýchodě země zahynulo 42 lidí.

Úřad pro civilní letectví nařídil bezpečnostní kontrolu všech 1300 strojů, které patří čínským aerolinkám. Od neštěstí, ke kterému došlo v severovýchodní provincii Chej-lung-ťiang 24. srpna, přesto došlo k dalším nejméně třem incidentům.

Při jednom z nich sjelo letadlo E 190 z přistávací dráhy, naposledy pak musel před dvěma dny nouzově přistát stroj společnosti China Eastern Airlines mířící z Pekingu do Šanghaje kvůli problémům s hydraulickým systémem.

Zároveň také probíhá šetření způsobilosti pilotů, více než 200 z nich totiž v životopisu uvádělo nepravdivé údaje, navíc někteří lhali i o počtu nalétaných hodin a získané praxi.

Robert Mikoláš, Václav Rojík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme