O kárné žalobě na soudce Kučeru rozhodne Vrchní soud až zítra

U pražského vrchního soudu dnes pokračovalo kárné řízení s místopředsedou Nejvyššího soudu Pavlem Kučerou. Žalobu na něj podala předsedkyně Nejvyššího soudu Iva Brožová, protože podle ní zasahoval do vyšetřování údajné korupční kauzy bývalého vicepremiéra Jiřího Čunka.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Místopředseda Nejvyššího soudu Pavel Kučera vstupuje do jednací síně Vrchního soudu v Praze

Místopředseda Nejvyššího soudu Pavel Kučera vstupuje do jednací síně Vrchního soudu v Praze | Zdroj: ČTK

Kárný senát vrchního soudu pro dnešek jednání přerušil a rozhodnout by měl zítra ve 13 hodin.

K soudu dnes jako svědkyně přišla i šéfka žalobců Renata Vesecká. Předvolána byla už na srpnové jednání, omluvila se ale kvůli dovolené.

Kárné řízení u Vrchního soudu může kromě zproštění obžaloby skončit pro Pavla Kučeru také důtkou, snížením platu nebo dokonce odvoláním z funkce. Kárný senát může také dojít k názoru, že samotné projednání případu bylo dostatečným trestem.

Kučerovi je letos sedmdesát let a proto stejně odejde do důchodu. Pokud by byl Kučera potrestán a proti rozsudku se odvolal, je dost pravděpodobné, že odvolací soud nestihne do konce roku záležitost projednat a Kučera mezitím odejde do penze.

Zbyněk Zykmund, Jan Piroch Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme