Peníze vybrané při Květinovém dni jdou hlavně na prevenci proti rakovině

Lidé darovali na boj proti rakovině za čtyři měsíce přes 14,5 milionu korun. První peníze vybírali dobrovolníci 11. května během takzvaného Květinového dne, kdy dárci dostali za dvacet korun žlutý kvítek. Podle předsedkyně Ligy proti rakovině Michaely Fridrichové jdou vybrané peníze především na prevenci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Žluté květy jako symbol Českého dne proti rakovině

Žluté květy jako symbol Českého dne proti rakovině | Foto: Tomáš Adamec

„Vždycky jsou to preventivní akce. Do vybavení různých pracovišť, do podpory života onkologických pacientů, ať již formou rekondicí nebo nádorové linky, kterou Liga proti rakovině dotuje,“ říká Fridrichová, podle které společnost plánuje i aktivní prevence, tedy to, co může člověk udělat sám pro sebe:

Přehrát

00:00 / 00:00

Liga proti rakovině - čísla - Fridrichová.mp3

„Očkování proti karcinomu děložního čípku, proti hepatitidě, mamografy a podobně.“

Liga proti rakovině zároveň startuje třetí ročník putovní výstavy s názvem Každý svého zdraví strůjcem, která chce zábavnou formou lidem přiblížit téma rakoviny, její léčby i preventivního chování. První zastávkou je zítra Opava, tento týden se také lékaři zastaví v Šumperku.

Květa Moravcová, Michaela Vydrová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme