Pražská ODS dál tají jméno kandidáta na primátora

Pražská ODS dnes představila program, se kterým chce oslovit voliče v komunálních volbách. Občanští demokraté například slibují, že zavedou lékárenskou pohotovost v každém obvodu nebo zahájí výstavbu metra D. Kdo je kandidátem ODS na primátora ale stále tají. Ostatní strany už přitom své kandidáty představily.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kandidáti ODS do voleb do zastupitelstva hlavního města Prahy

Kandidáti ODS do voleb do zastupitelstva hlavního města Prahy | Zdroj: ČTK

Šéf pražské buňky Boris Štastný slibuje, že občanští demokraté představí svého kandidáta na primátora po důkladné prezentaci svého programu. Má to být nejpozději do 28. září.

Přehrát

00:00 / 00:00

Předseda pražské organizace ODS Boris Šťastný

„Uvnitř ODS máme již delší dobu poměrně jasnou představu, kdo by měl být kandidátem na pražského primátora. Ve chvíli, kdy se nám podaří hovořit o našich programových cílech v daleko větší míře, kde se podaří otevřít širokou programovou debatu o tom, co Pražanům nabízíme my a ti druzí, tehdy nastane správný čas na to, abychom našeho lídra představili i my,“ řekl Šťastný.

Komentátor Radiožurnálu Petr Nováček označil tento krok ODS v nadsázce za novátorský postup.

„Zatím si všechny politické strany, jejich lídři i politologové mysleli, že k úspěchu ve volbách je třeba jasný program, který by reprezentovala důvěryhodná osoba. Ne pan Kadrnožka nebo paní Nováková, kterou jen tak vyberete, ale významná osobnost, která když k lidem promluví, tak veřejnost řekne ano, tomuto člověku můžu věřit,“ řekl Nováček.

Přehrát

00:00 / 00:00

Komentátor Radiožurnálu Petr Nováček

Současně připomněl, že konkurenti ODS říkají, že strana nemá dostatečně silného kandidáta, jinak už by jeho jméno zveřejnila. Samotný program považuje Nováček za věcně zajímavý.

„Jenže ODS si prosadila rozdělení Prahy do sedmi volebních obvodů a v každém z nich povede kandidátku jeden lídr. Ten představuje svoji část programu, která se teprve teď spojuje. V každé ze sedmi částí bude strana kandidovat pod jiným volebním číslem. Bude velmi náročné se v tom zorientovat a složit si to dohromady,“ myslí si Nováček.

Jan Piroch, Martina Spěváčková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme