Chápu odpor a nespokojenost odborářů, říká Heger

Podle ministra zdravotnictví Leoše Hegera nová čísla nejen, že reprezentují snížení o deset procent, ale reprezentují i zrušení tabulky, která byla pro zdravotnictví dlouho vydobývána. Přesto se pokračuje na přípravách změn tarifů, které jsou problémem právě pro odboráře.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Leoš Heger

Leoš Heger | Zdroj: ČTK

„Platové stupně by vedly k výrazné nápravě některých anomálií, které v té naší platové tabulce jsou,“ říká ministr Heger.

S novou jednotnou tabulkou pro všechny profese zásadně nesouhlasí prezident České lékařské komory Milan Kubek. Podle něj hledají nemocnice prostřednictvím úřadů práce na 700 lékařů.

Za prvních osm měsíců vystavila Česká lékařská komora více potvrzení pro lékaře odcházející do zahraničí, než za celý loňský rok.

Přehrát

00:00 / 00:00

zdravotnictví.mp3

„Tohle je taková facka pro ty nerozhodné, aby vzali rozum do hrsti a odešli tam, kde si jejich práce váží. Tentokrát se zdravotnictví otřese v základech,“ říká Kubek.

Proti tomuto tvrzení se ohrazuje ministr zdravotnictví Leoš Heger:

„Ministerstvo zdravotnictví také vydává povolení pro práci v zahraničí a my jsme ten nárůst nezaregistrovali.“

Předsedkyně Asociace nemocnic ČR a ředitelka Fakultní nemocnice Plzeň Jaroslava Kunová naopak zaručuje všem zdravotnickým pracovníkům nemocnice, že jejich plat nepoklesne:

„ Můžu garantovat, že s naší ekonomickou situací v nemocnici na tento a příští rok mzdy nepoklesnou. Všichni kolegové vnímají, že kdybychom toto nedodrželi a v některých nedostatkových oblastech ještě peníze nezvýšili, tak nám výrobní síla odejde z nemocnic.“

Michaela Vydrová, Jan Bumba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme