Národní divadlo představilo premiéry nové sezóny

Naše první divadelní scéna - Národní divadlo dnes prezentovala novou sezónu. Podle jejího ředitele Ondřeje Černého je navzdory rozpočtovým škrtům připraven bohatý program.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ředitel Národního divadla Ondřej Černý.jpg

Ředitel Národního divadla Ondřej Černý.jpg | Zdroj: ČTK

Z opery vyzdvihuje Černý Wagnerova Parsifala, kterýho se rozhodl zinscenovat Jiří Heřman s dirigentem Johnem Fiorem. Rozšířen bude mozartovský repertoár Únosem ze serailu uváděný ve Stavovském divadle. Ze současné opery vybírá první scéna inscenaci opery Les enfants terribles, kterou bude studovat filmová režisérka Alice Nellis s dirigentem Petrem Kofroněm.

Přehrát

00:00 / 00:00

Černý do VOD.mp3

Činohra vybírá pro tuto sezónu klasičtější repertoár, protože loňský rok nabízel novinky spíše alternativní, které i nadále zůstávají v repertoáru. Letošními novinkami budou: Věc Makropulos Karla Čapka v hlavní roli se Soňou Červenou, Shakespearovské Zkrocení zlé ženy nebo Čechův Racek. Skvostem soudobé české dramatiky je podle ředitele Černého další novinka Topolův Konec Masopustu v režii Jana Antonína Pitínského.

Nová scéna bude centrem činoherní premiéry Špinavé ruce Jeana-Paula Sartra v režii Ivana Rajmonta a Laterna magika tu v březnu uvede premiéru Legendy magické Prahy.

Divadlo Kolovrat nabídne lyrickou hru Smích Lenky Lagronové. Druhou kolowratskou premiérou bude inscenace S nadějí i bez ní Tomáše Vůjtka.

Michaela Vydrová, Jan Bumba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme