O spalovně a vodochodském letišti rozhodne v Klecanech referendum

Obyvatelé Klecan u Prahy dnes odpoledne v místním referendu rozhodují o tom, jestli chtějí mít v blízkosti města obří spalovnu odpadních kalů. Dalším tématem referenda je pak rozšíření vodochodského letiště na mezinárodní terminál.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letiště Vodochody - vizualizace

Letiště Vodochody - vizualizace | Foto: Penta Investements

Nové úložiště kalů chce nedaleko Klecan v části Drasty vybudovat pražský magistrát. Mělo by stát asi 22 miliard korun a podle studie magistrátu by se v něm denně zpracovalo až 400 tun odpadních kalových směsí.

Klecany s necelými třemi tisíci obyvatel vyhlásily referendum, ve které se k problému mohou vyjádřit místní obyvatelé. Jejich zájem odráží vysoká účast a fronty, které se v hlasovací místnosti tvoří.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pavel Pavlas sleduje referendum v Klecanech.mp3

V referendu se kromě spalovny občané vyjadřují i k otázce rozšíření vodochodského letiště. Jeho vlastník, společnost Penta, chce letiště do tří let rozšířit na druhý největší terminál v zemi.

Hlasování by mělo skončit ve 22 hodin. Výsledek referenda bude pro vedení města závazné, pokud přijde hlasovat dostatečné množství.

Pavel Pavlas, Aneta Vojtěchová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme