Začíná KHL. Tahákem je opět Jágr, nově Hašek

V Rusku dnes začíná další sezóna Kontinentální hokejové ligy. O Gagarinův pohár budou spolu s ruskými hráči bojovat také zahraniční hokejisté, a to včetně Čechů, Slováků a dvou největších hvězd českého hokeje - Jaromíra Jágra a Dominika Haška.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr

Jaromír Jágr | Foto: Miroslav Konvalina

Česká stopa v KHL je zřetelná hlavně díky dvěma jmenovaným. Zejména Jágr je pro fanoušky KHL opravdovým tahákem a hokejovou celebritou, která stála u zrodu samotné soutěže a je jednou z jejích ústředních tváří a postav.

Hašek přišel do CSKA Moskva během léta a i přes svůj věk je považován nadále za hvězdu. Objevují se nicméně spekulace, zda bude skutečně takovou oporou, jak se všeobecně očekává.

Přehrát

00:00 / 00:00

Začíná KHL. Téma pro zpravodajku ČRo v Rusku Lenku Kabrhelovou.

KHL se začala hrát v roce 2008 jako nástupkyně někdejší ruské Superligy. Nejlepší ruský tým v soutěži je zároveň vyhlašován jako mistrem Ruska. Zároveň jde ale o mezinárodní soutěž, jelikož se jí účastní i zahraniční kluby.

Organizátoři KHL původně nešetřili velkými ambicemi a původně zamýšleli ustanovit konkurenci NHL. V tomto směru ale liga zatím pokulhává, jelikož zahraniční zástupci ve zmiňované lize jsou zatím pouze tři, přičemž se jedná hlavně o kluby z postsovětských republik – Dinamo Riga, Dinamo Minsk a Barys Astana.

Lenka Kabrhelová, Lukáš Vincourek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme