Čína chce očkováním vymýtit spalničky

Čína se rozhodla pro masové očkování proti spalničkám. Povinně se ho zúčastní na 100 milionů dětí včetně těch, které už vakcínu dříve dostaly. Plán Pekingu podporuje Světová zdravotnická organizace, mnozí rodiče i experti s tím ale nesouhlasí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

vakcína

vakcína | Foto: ABC.net.au

Ministerstvo zahraničí totiž oznámilo, že vakcínu dostanou během příštích deseti dnů všechny děti ve věku od osmi měsíců do čtrnácti let včetně těch, které už byly očkovány.

Prostřednictvím vládní agentury Sin-chua zároveň vyvrací všechny námitky rodičů i lékařů, státní cenzura dokonce zablokovala jejich odborné diskuse na internetu.

Přehrát

00:00 / 00:00

O téma se zajímal zpravodaj Českého Rozhlasu v Číně Robert Mikoláš

Obvinění, že vakcíny pocházejí ze Spojených států a obsahují toxické látky, pak úřady odmítly s tím, že všechny jsou čínské výroby.

Přesto někteří experti i nadále celoplošné očkování zpochybňují. Tvrdí, že v některých oblastech je proti spalničkám imunních až 98% lidí a revakcinace je tak zbytečná.

Spalničkami vloni onemocnělo 52 tisíc čínských dětí a 39 z nich na toto onemocnění zemřelo.

Robert Mikoláš, Lucie Maňourová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme