Soud odročil líčení s mužem, který napadl předsedu ČSSD

Miroslav Dvořák, který v opilosti zaútočil na úřadujícího předsedu ČSSD Bohuslava Sobotku, se dnes trest za svůj čin nedozvěděl. Soudce brněnského městského soudu proces odročil, protože potřebuje další důkazy. Dvořákovi hrozí za násilí proti úřední osobě a výtržnictví šest let vězení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Miroslav Dvořák se trestu za napadené Bohuslava Sobotky zatím nedočkal

Miroslav Dvořák se trestu za napadené Bohuslava Sobotky zatím nedočkal | Zdroj: ČTK

Jednání se odehrávalo ve velmi vzrušené atmosféře. Miroslav Dvořák skutek přiznal, nesouhlasí ale s obžalobou, která ho kvalifikuje jako útok na veřejného činitele.

Přehrát

00:00 / 00:00

Soudní jednání sledovala reportérka Zuzana Kopuletá

Dvořák tvrdí, že šlo o osobní věc, Sobotku prý udeřil v afektu a napadení nemělo žádný politický kontext. Dál pak využil svého práva nevypovídat.

Soud ještě vyslechl svědka, který Dvořáka na květnový předvolební mítink ČSSD v Brně doprovázel. Potvrdil, že vypili asi tři piva a také menší množství tvrdého alkoholu.

Sám Bohuslav Sobotka se dnes k brněnskému soudu nedostavil. Jeho zranění i závažnost popsal soudní znalec. Uvedl, že poranění tohoto typu vzniká po výraznějším násilí, zpravidla úderu pěstí. Z rozsahu zranění podle znalce ale plyne, že úder nebyl veden příliš velkou silou, a kvalifikoval ho jako lehčí.

Výslech soudního znalce vyvolal řadu otázek a pochybností, proto soudce chce ještě vyslechnout i Sobotku. Právě to je důvod, proč líčení odročil.

Zuzana Kopuletá, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme