Cyklokrosař Štybar zahájí sezónu ve Stříbře

Jeho fanklub už má připravené trumpety, které strčí do kapsy jihoafrické vuvuzely. První závod Českého poháru v cyklokrosu se pojede v sobotu 25. září na okruhu ve Stříbře na Tachovsku a jeho hlavní hvězdou bude mistr světa Zdeněk Štybar.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zdeněk Štybar v čele MS v cyklokrosu 2010.

Zdeněk Štybar v čele MS v cyklokrosu 2010. | Foto: Tomáš Adamec

Start v rodném městě je pro nositele duhového trikotu jedním z mála, který absolvuje před domácími diváky. Štybara čeká doma velmi silná konkurence.

"Měla by jet kompletní česká špička, otazník visí akorát nad Martinem Bímou, který je po operaci kolena. Přijede celý slovenský národní tým, nejlepší závodníci z Německa. V jednání jsou i Belgičané, ale to je tak 50 na 50," potvrdil hlavní pořadatel závodu Zdeněk Štybar starší.

Přehrát

00:00 / 00:00

Cyklokrosař Štybar zahájí sezonu ve Stříbře

Trať oproti loňskému premiérovému ročníku doznala určitých změn. Organizátoři vyšli z připomínek rozhodčích a kromě posunutého startu přidali několik novinek na zpestření. Novinky zatím tají, ale v Česku budou mít premiéru. Navíc to jsou prý prvky, které souvisejí se závodnickými začátky Zdeňka Štybara.

"Udělali jsme tam atraktivní místa pro diváky, více jsme využili městský park. Pro diváky máme navíc připraveno i jedno překvapení, které uvidí až přímo na místě," dodává Zdeněk Štybar starší.

Fanklub je na závod připraven

Zdeněk Štybar se představí doma ve Stříbře určitě v dobré formě. Paradoxem ale je, že s jeho startem měli organizátoři největší problémy. O den později totiž startuje sezona i v Belgii a hlavní sponzor Zdeňkova týmu, Telenet Fidea, ten závod pořádá.

"Byl jsem s ním skoro celý týden ve Svatém Mořici a viděl jsem, jak se připravuje. Dokonce za ním přišel i jeden novinář z Belgie a byl překvapený, jak moc Zdeněk trénuje, " pochválil svého syna Zdeněk Štybar starší.

Na závod ve Stříbře se pilně připravuje i Fan klub Zdeňka Štybara. Má dokonce připravené nové trumpety, proti kterým je zvuk jihoafrických vuvuzel něžnou flétnovou serenádou. Pro belgický fanklub pak nechali stříbrští vyrobit jako dárky půlmetrové řehtačky.

Alena Benešová, Ladislav Válek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme